Vaggeryds kommun

Artvise E-tjänster i Vaggeryd: En ny era av medborgarservice

“Som smålänning får jag lov att säga att även priset är bra"

Tomas Johansson, IT Chef, Vaggeryds kommun

Vaggeryds kommun har alltid legat i framkant när det gäller att erbjuda digitala lösningar till sina medborgare. Genom att implementera Artvise E-tjänst, har kommunen tagit ytterligare ett steg mot att förverkliga sin vision om en helt tillgänglig och framtidssäkrad medborgarservice.

Utmaning
Redan tidigt insåg kommunen potentialen i e-tjänster och var bland de första att erbjuda sina medborgare tjänster med E-legitimationsinloggning. IT-chef Tomas Johansson reflekterar över resans början: "Vi kände verkligen att det här med e-blanketter var framtiden och vi ville erbjuda våra medborgare detta." Initiala samarbeten mötte dock hinder i den snabba utvecklingen inom området, vilket ledde till att kommunen sökte efter en mer anpassningsbar och dynamisk lösning.

Lösning
Efter omfattande efterforskning och en övertygande demonstration av Artvise, valde kommunen denna plattform för dess förmåga att möjliggöra skapandet av skräddarsydda e-tjänster. "Det som lockade mest med Artvise var att enkelt kunna skapa egna blanketter," säger Tomas. Det avgörande valet motiverades ytterligare av stödet för E-legitimation/Bank-ID och framtida betalningslösningar genom DIBS, vilket gav kommunen de verktyg som krävdes för att utveckla en helhetslösning.

Resultat
Med Artvise E-tjänst har Vaggeryds kommun lyckats implementera över 60 e-tjänster, vilket har revolutionerat tillgängligheten för medborgarna. "Vårt primära mål med Artvises E-tjänster är ökad medborgarservice," betonar Tomas. Genom att utnyttja Artvises flexibilitet och säkerhetsfunktioner har kommunen inte bara förbättrat den externa servicen utan även optimerat interna processer. Samarbetet med Artvise har varit avgörande för kommunens digitala framsteg, med Tomas som tillägger: "Supporten är jättebra! Kontaktpersonen Daniel är toppen och besvarar snabbt både mail och telefonsamtal."

Med en framtid fokuserad på kontinuerlig förbättring och utveckling, ser Vaggeryds kommun fram emot att utöka sina digitala tjänster ytterligare, med Artvise som en betrodd partner i denna resa.

Lösning: Artvise e-Tjänst